Školní jídelna

Jana Klubalová - vedoucí ŠJ
tel. 568 827 753
klubalova@zstynska.cz

Administrátor

2. 9. 2020 9:47

Pokyny pro stravování ve školní jídelně

Ikona Pokyny pro stravování ve školní jídelně

Administrátor

4. 9. 2020 10:10

Přihláška ke stravování

Ikona Přihláška ke stravování

Administrátor

23. 6. 2020 12:22

Ceny obědů od 1. ledna 2020

Věková kategorie Cena oběda (1 oběd od 1. 1. 2020) Potravinová norma (cena surovin za 1 oběd) Poznámka Měsíční paušál (orientačně za 21 dní)
Žáci 7-10 let 24,- 24,- Dotovaný oběd 504 Kč
Žáci 11 – 14 let 26,- 26,- Dotovaný oběd 546 Kč
Žáci nad 15 let 28,- 28,- Dotovaný oběd 588 Kč
Zaměstnanci 28,- 28,- Dotovaný oběd 588 Kč
Cizí strávníci 63,- 30,- Nedotovaný oběd

1 218 Kč

Finanční limity (cena oběda pro jednotlivé kategorie) jsou stanoveny na základě přílohy č. 2 vyhlášky o školním stravování č. 107/2005, takto:

  • Strávníci - žáci jsou zařazováni do věkových skupin (kategorií) na dobu školního roku podle věku, kterého v tom daném roce dosáhnou.
  • Školní rok trvá podle zákona č. 561/2004 Sb., Školský zákon, od 1. 9. do 31. 8. následujícího roku.

Administrátor

2. 9. 2020 9:45

Provozní řád školní jídelny

1.
Zřizovatelem subjektu ZŠ Týnská je Městský úřad v Třebíči. Provoz ŠJ se řídí především Zákonem 49/2009, (tzv. Školským zákonem 561/2004), vyhláškou o školním stravování č. 107/2005, vyhláškou ministerstva zdravotnictví č. 602/2006 ve znění pozdějších předpisů a dalšími předpisy.

2.
Školní stravování na ZŠ Týnská zabezpečuje výživu dětí školního a předškolního věku v době jejich pobytu ve škole, učitelů a ostatních pracovníků školského zařízení v době jejich pobytu ve škole. Umožňuje též stravování cizích strávníků se souhlasem příslušných orgánů státního dozoru a s ohledem na kapacitu a personální možnosti kuchyně, při úhradě plných provozních, mzdových nákladů a nákladů spojených s nákupem potravin a zisku.

Školní jídelna plní zejména tyto úkoly:

  • Dodržování zásad správné výživy a správných stravovacích návyků u dětí předškolního a školního věku
  • Dodržování správných výživových, spotřebních a technologických norem
  • Dbá o úroveň kultury stravování

3.
Metodicky ŠJ řídí středisko školního stravování zřízené při KU. V čele školní jídelny stojí vedoucí, která je přímo podřízena řediteli školy. Vedoucí ŠJ vykonává dle potřeby krátké porady s pracovníky. Předmětem jednání je kontrola plnění úkolů, koordinace práce, hygiena pracoviště a pracovníků, plnění racionalizačních a ekonomických opatření, dodržování výživových norem atd.

4.

Vedoucí ŠJ plní tyto úkoly:

  • Řídí a koordinuje činnost ŠJ se zaměřením na plnění všech stanovených úkolů
  • Dbá o odborný růst pracovníků v oblasti nových výživových poznatků
  • Vyjadřuje se k přijímání pracovníků, navrhuje osobní příplatky, odměny
  • Navrhuje plán dovolených, vyjadřuje se k žádostem o neplacené volno
  • Zajišťuje personální agendu
  • Spolupracuje s vedením školy
  • Organizuje a podporuje formy iniciativy pracovníků
  • Kontroluje opatření zajišťující ochranu a bezpečnost zdraví při práci a požární ochranu
  • Zodpovídá za přejímku zboží a jeho skladování, provádí objednávky zboží
  • Řeší stížnosti z řad strávníků
  • Zajišťuje zástupy za nepřítomné pracovníky
  • Odpovídá za objektivnost a správnost podkladů pro účetnictví
  • Kompletně zajišťuje pokladní službu
  • Provádí objednávky zboží
  • Zajišťuje a kontroluje rovnoměrné a účelné využití podřízeného personálu
  • Sleduje plnění svěřených pracovních úkolů
  • Dále dle pracovní náplně

Vedoucí kuchařka plní zejména tyto úkoly:

  • Podílí se na zavádění nových poznatků ve výživě dětí a mládeže do praxe
  • Sleduje stav přístrojového vybavení a jeho využití a dává podněty k jeho obnově
  • Zabezpečuje výrobu teplých jídel a jejich normování podle platných přepisů a směrnic
  • Dodržuje zásady hospodárnosti a poctivosti při práci
  • Řídí se pokyny vedoucí
  • Dále dle pracovní náplně.

Samostatná kuchařka plní zejména tyto úkoly:

  • Zabezpečuje výrobu a výdej teplých jídel a nápojů
  • Dodržuje normy a technologické postupy pro školní děti
  • Rozděluje porce dle věkových kategorií
  • Dodržuje zásady hospodárnosti a poctivosti při práci
  • Ovládá obsluhu kuchyňských strojů
  • Řídí se pokyny vedoucí ŠJ a vedoucí kuchařky
  • Dále dle platné pracovní náplně.

Pracovnice v obchodním provozu plní zejména tyto úkoly:

  • Pomáhá při přípravě pokrmů
  • Provádí pomocné a úklidové práce
  • Zodpovídá za čistotu a pořádek
  • Manipuluje se zbožím
  • Připravuje suroviny pro další zpracování
  • Ovládá obsluhu kuchyňských strojů
  • Dále dle pracovní náplně

Administrátor

10. 4. 2019 14:22